Het jaar 2020 stond voor mij in het teken van mezelf zichtbaar gaan maken als coach en mentor.  Want dat ik die kwaliteiten heb dat wist ik allang. Verhelderende gesprekken ontstonden vaak spontaan tijdens mijn werk als voedingsdeskundige en bij de bindweefselmassages die ik gaf. Ik merkte dat ik hier ook echt meer mee wilde gaan doen.

Ik realiseerde me al snel dat er meer nodig is dan alleen maar zeggen: “Ja dit wil ik gaan doen!” Daarmee bereik ik de buitenwereld niet en ben ik dus ook niet zichtbaar als die coach en mentor.  Gelukkig kon ik hier met verschillende vrienden over sparren waardoor ik uiteindelijk besloot dat er een website moest komen.

Voor mij was dat een enorme uitdaging want ik weet heel goed wat ik te bieden heb maar om daar de juiste woorden aan te geven dat was moeilijk.  Ik voelde heel goed dat als ik dit project wilde laten slagen dat ik moest gaan investeren in mezelf. Niet alleen financieel maar vooral ook in het uitdagen van mezelf om die hindernissen te gaan nemen die me te wachten stonden. Dus ik heb hulp gezocht. Voor mij was het hierin heel belangrijk dat er een klik was maar ook dat het proces de tijd mocht krijgen om vanuit de energie die er op dat moment was te komen tot de volgende stappen in het proces. Zo kon ik mijn eigen flow volgen en toch uitgedaagd worden om nét even wat verder te gaan dan ik zelf gekund of gedurfd had. We zijn in februari 2020 gestart en in januari 2021 is mijn website live gegaan!

Ik kijk terug op een jaar waarin ik veel weerstand bij mezelf tegenkwam: ik kan dit niet, waar ben ik aan begonnen, wat heb ik eigenlijk te bieden?  Maar het proces heeft me zoveel positieve energie gegeven. Want hoe fijn voelde het als ik na veel zwoegen toch dat stukje tekst goed op papier had gekregen en daarmee de weerstand overwonnen had!

Het leven nodigt ons continu uit om nóg meer in onze kracht te gaan staan. Ook voor jou kan het uitdagend voelen om zo’n uitnodiging aan te nemen.  Maar je hoeft het niet altijd alleen te doen! Je bent het waard om in jezelf te geloven en te investeren.  Ik ben trots op mezelf dat ik deze uitdaging ben aangegaan. En dankbaar voor hulp die ik gevraagd en gekregen heb. Hierdoor kan ik mezelf nu echt op mijn eigen wijze laten zien als coach en mentor en nóg meer leven vanuit wie ik werkelijk ben.