Wat heb ik weer genoten van die eerste mooie dagen vol zonneschijn! Wat is dat toch dat we allemaal zo blij worden als de zon schijnt? Het leven lijkt makkelijker en relaxter te gaan. Problemen lijken minder zwaar, we zijn positiever en we voelen ons beter en hebben veel meer energie.

Ik heb altijd gedacht dat ik dit zo voelde omdat ik in de zomer geboren ben maar ook mensen die in anderen jaargetijden zijn geboren, ervaren dit. We voelen dus allemaal de veranderende energie die er is op het moment dat er echt intens zonlicht is. Er verandert iets door dat licht.

Wat zou je kunnen doen om je ook beter, energieker, blijer, positiever te voelen als de zon NIET schijnt? Dat je jezelf dit gevoel vanuit jezelf kunt geven zonder afhankelijk te zijn van het zonlicht (dat is dan een leuk extraatje) Het is zo belangrijk om te weten hoe je jezelf moet voeden om je vitaal te voelen. Want we hebben niet alleen gezonde voeding nodig maar we moeten onszelf mentaal ook voeden. Het één gaat niet zonder het ander.

Voor mij is astrologie hierin ook waardevol geweest want ook daarin wordt naar de zon gekeken. Die geeft aan wat je nodig hebt om helemaal jezelf en vitaal te zijn. Waar stond de zon toen je geboren werd? Ik ben 2 juli geboren en dat betekent dat mijn sterrenbeeld Kreeft is. De zon stond tijdens mijn geboorte dus in dat teken. Voor mij is het belangrijk dat ik helemaal mezelf en vitaal kan zijn op een verzorgende en koesterend manier maar zonder dat het ten koste van mezelf gaat. Juist om dat laatste stuk gaat het. Want het is zo makkelijk voor mij om voor iedereen klaar te staan en dus is mijn valkuil om mezelf daarin te verliezen en blijft er niks over van me vitaal voelen. Ik weet inmiddels dat ik naast het zonlicht tijd voor mezelf nodig heb. Dit klinkt zo cliché alleen is dit echt wat mij (ons) helpt om de energie weer op te laden. Ik voel waar ik op die momenten zin in heb. Soms is dat een boek of een avond met vrienden. Belangrijkste is dat jij bepaalt wat jij op dat moment nodig hebt.  Als je dat kunt dan is die heerlijke zon een extra cadeautje.

Wil je ook ontdekken wat jou nog meer energie geeft? Ik help je graag.

Liefs, Lian