Sinds ik heb gekozen om te luisteren naar mijn innerlijke stem is er bij mij een gevoel van bevrijding ontstaan. Het niet meer hoeven te voldoen aan wat mijn omgeving van me vraagt, terwijl dit voor mij niet goed voelt, gaf me rust en daardoor ontstond er ruimte. Ruimte om te gaan oefenen in het luisteren en gehoor geven aan mijn eigen stem. De eerste paar keren was dit best wel eng.  Gedachtes die door mijn hoofd gingen: “Klopt het wel wat ik ‘hoor’?”, “ik heb dit nog nooit zo gedaan, wat zullen ze er wel niet van zeggen?”, “mag ik dit wel doen?”, etc. Maar het mooie was dat het gevoel van bevrijding er na de eerste keer meteen al was. Natuurlijk was het nog wat aarzelend maar het gaf me wel de moed om door te gaan. Alle begin is moeilijk zeggen ze niet voor niets! Door dit gevoel van bevrijding ontstond er ook het zelfvertrouwen om te blijven luisteren naar die stem in mij. Want dat bevrijdende gevoel gaf me zoveel voldoening en energie waardoor ik wist dat het ik het juiste deed.

Inmiddels weet ik dat deze beslissing ervoor gezorgd heeft dat ik nu weet wat ik nodig heb om vanuit mijn eigen kracht mijn leven te leven. Het voelt heel bevrijdend dat ik mezelf dit kan en mag geven. Ik heb ontdekt dat dit me energie geeft. Hierdoor is er naast het gevoel van bevrijding, het gevoel van echte vrijheid ontstaan.

Vrijheid die maakt dat ik vol vertrouwen in het hier en nu kan leven.

Vrijheid die me zekerheid en voldoening geeft waardoor ik mijn leven als ‘meant to be’ ervaar.

Vrijheid die ervoor zorgt dat ook de moeilijke dingen, ‘moeiteloos’ gaan.

Vrijheid waardoor ik helemaal alleen op vakantie (durf) te gaan omdat ik het zo fijn met mezelf heb.

Ik realiseer mezelf steeds meer wat een cadeau ik mezelf heb gegeven door dit proces aan te gaan. Want het gevoel van vrijheid ervaren tijdens het leven dat je leeft is echt een groot geschenk!

Hoe zorg jij dat je je vrij blijft voelen?

Liefs, Lian